Rifis Makina’dan Elektrikli Araç Üreten Gençlere Önemli Destek!
Kocaeli Üniversitesi Mekatronik Kulübü öğrencileri, ürettikleri elektrikli araca motor desteği veren Rifis Makina’ya teşekkür ziyaretinde bulundu.
Elektrikli araçlar üzerine projeler geliştiren Kocaeli Üniversitesi Mekatronik Kulübü öğrencileri, 9 ayda Teknofest yarışmasına katılmak için ürettikleri yeni araca motor desteği veren Rifis Makina’nın bu desteğinin proje açısından çok değerli olduğunu belirterek “Rifis Makina bu süreçte bizlere yerli motor yapmamız için gerekli olan bütçe desteğinde bulundu. Aynı zamanda araç üzerindeki bazı parçaların üretiminde CNC desteği verdi. Bizi motive eden bu desteklerle yola devam ediyoruz” dediler.
Rifis Makine Genel Müdürü Ali İhsan Nacak, kulüp öğrencilerinin ürettiği elektrikli araca destek verme imkanı doğduğu için memnun olduğunu belirterek “Sizlerle gurur duyuyorum ve daha güzel projelere imza atmak için bu amatör ruhunuzdan vazgeçmeyin ‘’dedi.
RİFİS GENEL MÜDÜRÜ ALİ İHSAN NACAK: AMATÖR DUYGUNUZU HİÇ KAYBETMEYİN”
Rifis Makina Genel Müdürü Ali İhsan Nacak, kulüp öğrencilerinin ürettiği elektrikli aracı inceledi ve kurum olarak gençlere verdikleri destekten memnun olduklarını belirterek şunları söyledi:
“Arkadaşlarla, 2017 yılında Avrasya fuarında tanıştık. Kırık bir uçakla sunum yapıyorlardı. Nedenini sordum, son anda kırıldığını söylediler. Ben de onlara beraber bir şeyler yapabileceğimizi, destek verebileceğimizi söyledim, sevindiler. Fuar sonrasında aradılar ve görüşme yaptık.
İlk olarak yaptıkları uçak konusunda destek olduk. O günden beri elimizden geldiğince destek olmaya çalışıyoruz. Uçakla başlayan desteğimiz daha sonra elektrikli araba ile devam etti. Elektrikli araba için motor desteği verdik.Zamanlarını böyle verimli, güzel işlere ayırdıkları için genç arkadaşlara teşekkür ediyorum. Onlarla gurur duyuyorum. Amatör duygunuzu hiç kaybetmeyin, daha güzel şeyler başarmak için kullanın.”
HEDEFİMİZ 2023 ULUSLARARASI EFFİCİENCY CHALLENGE ELEKTRİKLİ ARAÇ YARIŞMASINA GİRMEK…
Kocaeli Üniversitesi – Mekatronik Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Abdülmelik Demir “Elektrikli araçlar üzerine projeler geliştiriyoruz. Bu projeyi birçok arkadaşımızla birlikte çalışarak, ortalama 9 ayda bitirdik. Oluşturduğumuz elektrikli araçta motor sistemini ,üniversiteli öğrenciler olarak kendimiz ürettik. Amacımız başarımızı daha da artırarak devam etmek” derken Kocaeli Üniversitesi Mekatronik Kulübü Takım Kaptanı Burak Karadeniz, bugüne kadar yaptıkları çalışmaları şöyle özetledi:
“2022 Uluslararası Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarışlarına katıldık. Yarışmanın ilk üç günü teknik kontroller, sonrasındaki iki günde teknik kontrollerde başarılı olan takımlar pistte yarışıyor.
Arabamız teknik kontrolleri başarılı bir şekilde tamamladı ve yarışmaya girmeye hak kazandı. Yarışma günü takım arkadaşlarımda ve bende büyük bir mutluluk ve heyecan vardı .Bir yılın sonunda artık emeklerimizin karşılığını alma vaktimiz gelmişti. Pistte arabamızı gördüğümüzde bütün takım arkadaşlarımın yüzündeki o mutluluk ,kelimelerle anlatılmayacak kadar güzeldi.
Finale kalan (Teknik kontrollere girmeye hak kazanan) 54 takım vardı. Bu takımlardan 33 tanesi teknik kontrolleri başarılı tamamlayıp yarışmaya girmeye hak kazandı. Biz de elemeye katılanlar arasındaydık. Derece alamadık ama bu durum motivasyonumuzu bozmadı. 2023 Uluslararası Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarışmasına tekrardan girmeyi hedefliyoruz.
Rifis Makina bu süreçte bizlere yerli motor yapmamızda bütçe desteğinde bulundu. Aynı zamanda araç üzerindeki bazı parçalarımızın üretiminde CNC desteği verdi. Motor bizler tarafından tasarlanıp üretildi. Motorumuz 1.4 kW, %96 verimli, Hub motor. Motorun en vurgulanacak özelliklerinden biri yüzde 96 verimlilikte olması.”